Ons verhaal

Sinds de oprichting in 1978 groeide ons familiebedrijf uit tot een vaste waarde in de keukenwereld. Al twee generaties lang bieden we onze klanten een compleet assortiment kwalitatief hoogstaande fornuizen van iconische merken zoals AGA, FALCON, ILVE en La Cornue.

Als invoerder en verdeler bieden wij u professioneel advies op maat bij het realiseren van uw keukendromen. 

In onze ruime en gezellige toonzaal kan u als hobby-kok en interieurliefhebber in alle rust helemaal wegdromen bij het enorme aanbod aan fornuizen en kooktoestellen! 

Bij het inrichten van uw droomkeuken spelen tal van factoren een belangrijke rol; kookcomfort, ergonomie en esthetiek staan daarbij voorop.

Met meer dan 40 jaar ervaring, technische kennis en passie voor koken kunnen we u een objectief en professioneel advies bieden bij het kiezen van uw kooktoestellen. Rekening houdend met de ruimte, uw interieur en uw kookstijl staan we zo garant voor een optimale beleving van uw (leef)keuken. 

Vanaf uw eerste bezoek tot de levering en plaatsing van uw fornuis wordt u deskundig geholpen door een enthousiast en ervaren team zodat uw project alle aandacht krijgt die het verdient.

Drie generaties liefde

Once upon a time...

“Mijn schoonmoeder had een oude kolen AGA, ik had nog nooit zoiets gezien, en vooral nog nooit zo lekker eten geproefd!” vertelt mama Paule.

En daar begon het verhaal van 3 generaties liefde voor fornuizen! Na een jarenlange zoektocht en een ontmoeting met Britten op vakantie in Marokko, kwam Paule uiteindelijk in Engeland terecht en ontdekte dat er in 1976 nog steeds nieuwe AGA kookfornuizen werden gemaakt. Twee jaar opleidingen, marktstudies en een paar kooklessen later mocht ze zich de 1ste officiële invoerder van AGA noemen en kende ze de fornuizen als geen ander!

“Naast de leerlooierij van mijn man begon ik mijn eerste mini-winkel, ik deed de verkoop vanuit de keuken van de conciërge woning en Marc nam alle technische zaken voor zijn rekening”. Als ingenieur had hij als geen ander een inzicht in de techniek en de opbouw van AGA fornuizen, toen nog een puzzel van meer dan 800 stukken die ter plaatse werden gemonteerd, een echt huzarenwerk.
Die keuken, hoe gezellig ook, werd al snel te klein en toen het naastliggende gebouw van “Bleu d’Outremer “ te koop werd gesteld was de keuze snel gemaakt: AGA kreeg zijn eigen toonzaal! Tot op de dag van vandaag is dat nog steeds de locatie van Cook Up.

Al tijdens haar studies hielp Peggy mee met haar ouders in de zaak en al snel was ze even gepassioneerd als haar mama! “Toen we de kans kregen om ook Falcon op de Belgische markt te brengen hebben we die met beide handen gegrepen” weet Peggy nog. “Zo groeide ons aanbod uit en werd de toonzaal weer een stukje groter”. Het luxemerk La Cornue kwam kort daarop ook bij Cook Up terecht en opnieuw werd een deel van de showroom aangepast om een mooi beeld te geven van de “savoir faire” van dit Franse topmerk.

De laatste aanwinst is het Italiaanse ILVE, een familiebedrijf dat al 3 generaties lang fornuizen en inbouwtoestellen ontwerpt en produceert, een perfecte aanvulling is op de merken die we al hadden. 

Honger naar meer?

Ondersteund door een enthousiast en gedreven team van specialisten in het vak staat Cook Up gekend als het mekka voor iedereen die op zoek is naar een fornuis dat perfect aansluit op hun behoeften en verlangens.

Van klassiek huishoudelijk gebruik tot het “nec plus ultra” voor de gepassioneerde hobbykok en alle stadia tussenin, Cook Up biedt u alleen het beste wat er op de markt te vinden is.

Breng een bezoekje aan onze toonzaal of maak een vrijblijvende afspraak.