Over ons

Once upon a time....

Drie generaties liefde

“Mijn schoonmoeder had een oude kolen AGA, ik had nog nooit zoiets gezien, en vooral nog nooit zo lekker eten geproefd!” vertelt mama Paule.
En daar begon het verhaal van 3 generaties liefde voor fornuizen!
Na een jarenlange zoektocht en een ontmoeting met Britten op vakantie in Marokko, kwam Paule uiteindelijk in Engeland terecht en ontdekte dat er in 1976 nog steeds nieuwe AGA kookfornuizen werden gemaakt. Twee jaar opleidingen, marktstudies en een paar kooklessen later mocht ze zich de 1ste officiële invoerder van AGA noemen en kende ze de fornuizen als geen ander!
“Naast de leerlooierij van mijn man begon ik mijn eerste mini-winkel, ik deed de verkoop vanuit de keuken van de conciërge woning en Marc nam alle technische zaken voor zijn rekening”. Als ingenieur had hij als geen ander een inzicht in de techniek en de opbouw van AGA fornuizen, toen nog een puzzel van meer dan 800 stukken die ter plaatse werden gemonteerd, een echt huzarenwerk.
Die keuken, hoe gezellig ook, werd al snel te klein en toen het naastliggende gebouw van “Bleu d’Outremer “ te koop werd gesteld was de keuze snel gemaakt: AGA kreeg zijn eigen toonzaal! Tot op de dag van vandaag is dat nog steeds de locatie van Cook Up.
Al tijdens haar studies hielp Peggy mee met haar ouders in de zaak en al snel was ze even gepassioneerd als haar mama!
“Toen we de kans kregen om ook Falcon op de Belgische markt te brengen hebben we die met beide handen gegrepen” weet Peggy nog. “Zo groeide ons aanbod uit en werd de toonzaal weer een stukje groter”.

Het luxemerk La Cornue kwam kort daarop ook bij Cook Up terecht en opnieuw werd een deel van de showroom aangepast

1978

om een mooi beeld te geven van de “savoir faire” van dit Franse topmerk.

De laatste aanwinst is het Italiaanse ILVE, een familiebedrijf dat al 3 generaties lang fornuizen en inbouwtoestellen ontwerpt en produceert, een perfecte aanvulling is op de merken die we al hadden.

Nu runt Peggy, samen met haar man Olivier, dit bloeiende familiebedrijf.
Ondersteund door een enthousiast en gedreven team van specialisten in het vak staat Cook Up gekend als het mekka voor iedereen die op zoek is naar een fornuis dat perfect aansluit op hun behoeften en verlangens.
Van klassiek huishoudelijk gebruik tot het “nec plus ultra” voor de gepassioneerde hobbykok en alle stadia tussenin, Cook Up biedt u alleen het beste wat er op de markt te vinden is.

Ons team

Mensen met kennis

Peggy Vanwelden
Zaakvoerder
Olivier Vermast
Zaakvoerder
Stefan De Roo
Sales & Communicatie
Evelyne Bos
CookShop & Sales
Dieter Steels
B2B Sales
Jurgen De Groote
Aftersales
Marie Delville
Accountancy
Op zoek naar de shop? Follow us on instagram