La Cornue

Excellence since 1908

In 1908, in hartje Parijs, stak Albert Dupuy de vlam van het eerste elite fornuis aan. Hij bedacht, ontwierp en creëerde er de eerste convectieoven!

Dupuy ontwikkelde zijn oven met een gewelfd plafond om de warmte te laten circuleren op een natuurlijke manier, geïnspireerd op de vorm van de Parijse metrotunnels waar hij deze aparte luchtcirculatie had waargenomen. 

Luxury has a name

Om een ​​optimale precisie mogelijk te maken, putte de oven uit de stadsgasleidingen die zich een weg baanden naar huizen en straatlantaarns in de Lichtstad. Dupuy doopte de oven La Cornue na de Franse term cornue – het systeem voor het verfijnen van het gas dat de nieuwe creatie verwarmde.

Hoewel we onze producten exporteren naar meer dan 40 landen, is het geruststellend te weten dat La Cornue in de kern een ambachtelijke fabrikant blijft. Elk product wordt met de hand gemaakt, in onze ateliers net buiten Parijs, en de handarbeid is intensief. Van de ontwerptekening van uw fornuis of keuken wordt een gedetailleerd plan gemaakt.

Daarmee gaan de “compagnons” aan het werk, zij zijn meer dan ambachtslieden: het zijn reisgezellen van uw fornuis, die de volledige cyclus van de productie doorlopen van het snijden van de eerste staalplaat, het gieten van de sierstukken tot de finale montage van het eindproduct. Ze zijn experts in staal, koper en messing, en werken als een goed geolied team aan elk project.

Echte excellentie kan alleen worden bereikt wanneer elke stap in het proces wordt genomen met een uitzonderlijke kennis en oog voor detail. Al meer dan 100 jaar bouwt La Cornue voort op de initiële convectie-innovatie van Albert. Ze hebben het ontwerp aangepast en verbeterd, nieuwe stijlen geïntroduceerd maar blijven volhouden dat het allemaal om één reden wordt gedaan, en slechts één reden: het plezier van de klant.

Als onderdeel van het Franse erfgoed dragen we met trots de vlam van gezelligheid en de kunst van het Franse “savoir vivre”

CornuFé

First steps into the world of La Cornue

De eerste stap in de wereld van La Cornue. Krachtig en toch speels, de CornuFé is een ideale alternatief voor fijnproevers die willen genieten van de voortreffelijkheid van La Cornue zonder een haute-couture fornuis te hebben.

Een heteluchtoven, performante branders of inductie, en combinaties van kleuren en afwerkingen bieden plezier voor het oog én het gehemelte.

Met zijn elegantie, zijn kenmerkende ontwerp en zijn uitstekende kookprestaties, is het in overeenstemming met de culinaire erfenis van het Maison La Cornue, wereldwijd erkend en gewaardeerd. Meer dan alleen maar een fornuis: de CornuFé is het symbool van een gezellige, vrolijke keuken vol smaak, van het Franse “savoir vivre”

Château

The crownjewel of La Cornue

De Château-lijn, in 1964 gecreëerd door de tweede generatie van de familie Dupuy, bevestigt de unieke savoir-faire van La Cornue en positioneert La Cornue  aan de absolute top in de wereld van de luxe keukens. Het hoogtepunt van meer dan 100 jaar onderzoek en ontwikkeling.

Elk Château fornuis wordt volledig handgemaakt in onze werkplaats net buiten Parijs, gebruik makend van de beste en meest exclusieve materialen. Onze ambachtslieden – de compagnons – wiens kennis en ambacht worden overgedragen van generatie op generatie maken elk onderdeel van uw fornuis met aandacht voor het minste detail om u de meest complete culinaire prestaties te bieden.

Met een keuze aan configuraties, kleuren, afwerkingen … zijn er maar liefst 8000 mogelijkheden om uw Château fornuis  “op maat” te maken, afgestemd op uw wensen, uw dromen en uw kookstijl.

Elk Château fornuis is een meesterwerk waarvan elk detail is ontworpen om uw keuken uniek te maken.

Kooktafels

Customizable Cooktops

Voor degenen die willen genieten van de culinaire prestaties van La Cornue maar geen behoefte hebben aan de ovens, of kiezen voor inbouwovens op hoogte, ontwierp La Cornue zijn kooktafel of  “Piano de Cuisson”. De roestvrijstalen kookplaat biedt dezelfde ongeëvenaarde kwaliteit en configuratiemogelijkheden van de Château- lijn. Keuze uit gasbranders, teppan-yaki, gasgrill met lavasteen, inductie en gietijzeren sudderplaat, u bepaalt helemaal zelf welke elementen u doen watertanden en zin doen krijgen om te koken.

Van 75cm tot 180cm en verkrijgbaar in elke denkbare kleur en met een breed assortiment aan exclusieve afwerkingen biedt La Cornue u de overtreffende trap van “inbouw”

Flamberge

A signature piece from La Cornue

“Kok kan je worden, maar je wordt geboren als rostisseur” – Brillat-Savarin

De Flamberge is visueel én kook-technisch een uniek object! Het combineert professionele prestaties met een verbluffende esthetiek. De vlam verhit de gietijzeren achterwand die op zijn beurt warmte vrijgeeft aan het spit, de keramische wieken zorgen voor een optimale warmteverdeling, het stelt u in staat om vlees, gevogelte, vis of zelfs hele groenten en fruit op een uitzonderlijke manier te roosteren en de smaken vrij te geven met behoud van de zachtheid van het vlees voor een optimale beleving.

Met de Flamberge geniet u van een heus spektakel waarvan uw tafelgenoten ongetwijfeld gaan watertanden.

Get Inspired

Met meer dan 40 jaar ervaring weten we als geen ander dat een keuken, naast functioneel en ergonomisch, ook  gewoon mooi moet zijn.

Honger naar meer?

Ontdek de volledige collectie in de catalogus. Deze kan je hier downloaden in digitale vorm. Je kan ook een bezoekje brengen aan onze toonzaal of een vrijblijvende afspraak maken.