AGA R7 100 & 150

Kleuren

100 – 3 oven model en 150 -5 oven model

De AGA eR7 100 is een volledig elektrische AGA met 3 gietijzeren ovens en de twee iconische AGA kookplaten met deksel.

Het geheel wordt bediend via een simpele en overzichtelijke Touchscreen of geprogrammeerd via de meegeleverde afstandsbediening.

U kan elke oven afzonderlijk aan – en uitschakelen en zo uw energieverbruik en de warmte afgifte makkelijk controleren. De massieve gietijzeren ovens zij op temperatuur in 1 uur maar u kan ze zo programmeren dat ze klaar staan voor u als u gaat koken.
De braadoven heeft 5 warmteniveaus wat u de flexibiliteit biedt om de oventemperatuur te laten variëren van zeer warm tot matig warm en zo aan te passen aan uw gerechten.

De bakoven biedt u 4 warmteniveaus zodat zelf de meest gevoelige paisserie er telkens weer perfect uit komt.

De gietijzeren sudderoven geeft uw sauzen, stoofpotten en soepen de tijd om rustig te garen en mooi hun smaak te ontwikkelen. U hoeft niet in de buurt te blijven om te kunnen genieten van een zalige coq au vin, een echte bolognaise saus zoals in Italië of een malse stoverij, de AGA doet het werk voor u.

De gelijkmatige straling van het gietijzer zorgt ervoor dat uw gerechten niet uitdrogen en smaak en textuur behouden blijven. Het 100 jaar oude principe blijft tot op de dag van vandaag onovertroffen en verheerlijkt al uw bereidingen.

U kiest zelf hoe lang en hoeveel u de ovens laat presteren, er is zelf een “sluimerstand” waarbij uw fornuis een zachte warmte geeft aan uw keuken en in stand-by staat om aan de slag te gaan.

De 2 AGA kookplaten bieden plaats aan ruim 5 à 6 kookpotten.

De linkse kookplaat is het warmst en wordt gebruikt voor bakken, braden en voor het aan de kook brengen.

De rechterkookplaat is de zachtste en is perfect voor het stoven van groenten, het maken van sauzen en het afwerken van vlees- en visgerechten. De sudderplaat functioneert ook als tepanyaki: U kan hier rechtstreeks op bakken en vetvrij grillen.

De variant op 150 cm biedt u een extra ruime inductiezone op de bovenzijde en twee “comfort “  ovens daar onder.

De bovenste is een slow cook oven die ideaal is voor o.a. het bereiden van traag gegaard vlees, fijne vissoorten en het stomen van knolgewassen en rijst.

De onderste is een warmhoudoven die u toelaat te koken wanneer u tijd heeft en uw gerechten warm te houden tot u aan tafel wenst te gaan. Ideaal voor drukke gezinnen of als u graag zonder stress gasten ontvangt.

De buitenzijde van dit gietijzeren fornuis is gecoat met meerdere lagen hoogwaardige emaille, een proces dat 3 dagen in beslag neemt en waarbij de afwerklaag wordt gebakken aan meer dan 1000°C om u een ongekende kleurdiepte en levensduur te bieden.