eR7-Series
100 – 3 oven model en 150 -5 oven model
De AGA eR7 100 is een volledig elektrische AGA met 3 gietijzeren ovens en de twee iconische AGA kookplaten met deksel.
Het geheel wordt bediend via een simpele en overzichtelijke Touchscreen of geprogrammeerd via de meegeleverde afstandsbediening.
U kan elke oven afzonderlijk aan – en uitschakelen en zo uw energieverbruik en de warmte afgifte makkelijk controleren. De massieve gietijzeren ovens zij op temperatuur in 1 uur maar u kan ze zo programmeren dat ze klaar staan voor u als u gaat koken.
De braadoven heeft 5 warmteniveaus wat u de flexibiliteit biedt om de oventemperatuur te laten variëren van zeer warm tot matig warm en zo aan te passen aan uw gerechten.
De bakoven biedt u 4 warmteniveaus zodat zelf de meest gevoelige paisserie er telkens weer perfect uit komt.
De gietijzeren sudderoven geeft uw sauzen, stoofpotten en soepen de tijd om rustig te garen en mooi hun smaak te ontwikkelen. U hoeft niet in de buurt te blijven om te kunnen genieten van een zalige coq au vin, een echte bolognaise saus zoals in Italië of een malse stoverij, de AGA doet het werk voor u.
De gelijkmatige straling van het gietijzer zorgt ervoor dat uw gerechten niet uitdrogen en smaak en textuur behouden blijven. Het 100 jaar oude principe blijft tot op de dag van vandaag onovertroffen en verheerlijkt al uw bereidingen.
U kiest zelf hoe lang en hoeveel u de ovens laat presteren, er is zelf een “sluimerstand” waarbij uw fornuis een zachte warmte geeft aan uw keuken en in stand-by staat om aan de slag te gaan.
De 2 AGA kookplaten bieden plaats aan ruim 5 à 6 kookpotten.
De linkse kookplaat is het warmst en wordt gebruikt voor bakken, braden en voor het aan de kook brengen.
De rechterkookplaat is de zachtste en is perfect voor het stoven van groenten, het maken van sauzen en het afwerken van vlees- en visgerechten. De sudderplaat functioneert ook als tepanyaki: U kan hier rechtstreeks op bakken en vetvrij grillen.
De variant op 150 cm biedt u een extra ruime inductiezone op de bovenzijde en twee “comfort “ ovens daar onder.
De bovenste is een slow cook oven die ideaal is voor o.a. het bereiden van traag gegaard vlees, fijne vissoorten en het stomen van knolgewassen en rijst.
De onderste is een warmhoudoven die u toelaat te koken wanneer u tijd heeft en uw gerechten warm te houden tot u aan tafel wenst te gaan. Ideaal voor drukke gezinnen of als u graag zonder stress gasten ontvangt.
De buitenzijde van dit gietijzeren fornuis is gecoat met meerdere lagen hoogwaardige emaille, een proces dat 3 dagen in beslag neemt en waarbij de afwerklaag wordt gebakken aan meer dan 1000°C om u een ongekende kleurdiepte en levensduur te bieden.
100 – 3 oven model en 150 -5 oven model
De AGA eR7i 100 is de laatste aanwinst binnen het gamma: een volledig elektrische AGA met 2 gietijzeren ovens, 1 heteluchtoven, de iconische AGA kookplaat met deksel en 2 krachtige inductiezones met bridgefunctie.
Het geheel wordt bediend via een simpele en overzichtelijke Touchscreen en met de meegeleverde afstandsbediening kan u de gietijzeren ovens programmeren.
U kan elke oven afzonderlijk aan – en uitschakelen en zo uw energieverbruik en de warmte afgifte makkelijk controleren. De massieve gietijzeren ovens zijn op temperatuur in 1 uur maar u kan ze zo programmeren dat ze klaar staan wanneer u thuiskomt. De hetelucht oven is op temperatuur in enkele minuten.
De oven bovenaan rechts is een braad– en bakoven met 8 warmteniveaus wat u de flexibiliteit biedt om de oventemperatuur te laten variëren naargelang uw gerechten. Bovendien is hij uitgerust met een krachtige infrarood grill om te roosteren of uw schotels een extra krokant korstje te geven.
De gietijzeren sudderoven rechts onder, geeft uw sauzen, stoofpotten en soepen de tijd om rustig te garen en mooi hun smaak te ontwikkelen. U hoeft niet in de buurt te blijven om te kunnen genieten van een zalige coq au vin, een echte bolognaise saus zoals in Italië of een malse stoverij, de AGA doet het werk voor u.
De gelijkmatige straling van het gietijzer zorgt ervoor dat uw gerechten niet uitdrogen en smaak en textuur behouden blijven. Het 100 jaar oude principe blijft tot op de dag van vandaag onovertroffen en verheerlijkt al uw bereidingen.
U kiest zelf hoe lang en hoeveel u de ovens laat presteren, er is zelf een “sluimerstand” waarbij uw fornuis een zachte warmte geeft aan uw keuken en in stand-by staat om aan de slag te gaan.
De oven onder het controlepaneel is een heteluchtoven, warm in enkele minuten en met 8 standen. Dit biedt u extra flexibiliteit naar snelheid en kookresultaten.
Aan de bovenzijde beschikt u over 2 inductiezones met bridge functie en de iconische AGA kookplaat met deksel.
De kookplaat kan naar keuze worden ingesteld op snelkoken of gebruikt worden als sudderplaat en tepan yaki. Deze plaat is op temperatuur in 10 minuten en biedt plaats aan 3 kookpotten
De variant op 150 cm biedt u een extra ruime inductiezone op de bovenzijde en twee “comfort “ ovens daar onder.
De bovenste is een slow cook oven die ideaal is voor oa het bereiden van traag gegaard vlees, fijne vissoorten en het stomen van knolgewassen en rijst.
De onderste is een warmhoudoven die u toelaat te koken wanneer u tijd heeft en uw gerechten warm te houden tot u aan tafel wenst te gaan. Ideaal voor drukke gezinnen of als u graag zonder stress gasten ontvangt.
De buitenzijde van dit gietijzeren fornuis is gecoat met meerdere lagen hoogwaardige emaille, een proces dat 3 dagen in beslag neemt en waarbij de afwerklaag wordt gebakken aan meer dan 1000°C om u een ongekende kleurdiepte en levensduur te bieden.
100 – 3 oven model en 150 -5 oven model
De AGA R7 100 is naar keuze volledig elektrisch of gas-elektrisch, met 3 gietijzeren ovens en de twee iconische AGA kookplaten.
Het geheel wordt bediend met 2 simpele draaiknoppen, netjes weggestoken achter een deurtje.
De 3 ovens werken steeds samen en worden per seizoen aan- en uitgeschakeld.
Dit model lijkt het meest op de originele AGA die ook dienst deed als kachel.
Bovenaan rechts heeft u de braadoven, de warmste van de 3, geschikt voor roosteren, braden en grillen.
De oven onderaan links is de patisserie oven met een zachtere temperatuur dan de braadoven.
De gietijzeren sudderoven rechts onder geeft uw sauzen, stoofpotten en soepen de tijd om rustig te garen en mooi hun smaak te ontwikkelen. U hoeft niet in de buurt te blijven om te kunnen genieten van een zalige coq au vin, een echte bolognaise saus zoals in Italië of een malse stoverij, de AGA doet het werk voor u.
De gelijkmatige straling van het gietijzer zorgt ervoor dat uw gerechten niet uitdrogen en smaak en textuur behouden blijven. Het 100 jaar oude principe blijft tot op de dag van vandaag onovertroffen en verheerlijkt al uw bereidingen.
De 2 AGA kookplaten bieden plaats aan ruim 5 à 6 kookpotten.
De linkse kookplaat is het warmst en wordt gebruikt voor bakken, braden en voor aan de kook brengen.
De rechterkookplaat is de zachtste en is perfect voor het stoven van groenten, het maken van sauzen en functioneert ook als tepanyaki. U kan hier rechtstreeks op bakken en vetvrij grillen.
De variant op 150 cm biedt u een extra ruime inductiezone op de bovenzijde en twee “comfort “ ovens daar onder.
De bovenste is een slow cook oven die ideaal is voor oa het bereiden van traag gegaard vlees, fijne vissoorten en het stomen van knolgewassen en rijst.
De onderste is een warmhoudoven die u toelaat te koken wanneer u tijd heeft en uw gerechten warm te houden tot u aan tafel wenst te gaan. Ideaal voor drukke gezinnen of als u graag zonder stress gasten ontvangt.
De buitenzijde van dit gietijzeren fornuis is gecoat met meerdere lagen hoogwaardige emaille, een proces dat 3 dagen in beslag neemt en waarbij de afwerklaag wordt gebakken aan meer dan 1000°C om u een ongekende kleurdiepte en levensduur te bieden.
De AGA module is een “normaal” fornuis dat elke AGA uit de 7 serie kan completeren.
De buitenkant is gemaakt van hetzelfde geëmailleerde gietijzer als de AGA 7 reeks zodat het toestel perfect aansluit bij de klassieke uitstraling.
Achter deze tijdloze look bevinden zich 2 elektrische ovens.
De bovenste is een slow-cook oven met elektrische grill en de onderste is een heteluchtoven. Beiden afzonderlijk te bedienen en klaar voor gebruik in enkele minuten.
De bovenzijde is voorzien van 4 gasbrander of 4 vitrozones.
Traditioneel werd dit toestel naast de “klassieke” AGA geplaats, het toestel dat altijd helemaal aanstond. Het diende om de warme zomers te overbruggen als de AGA zelf uit ging.
Op vandaag is deze module meestal een aanvulling op de R7 of om ook te beschikken over gasbranders bij het koken.
Het gietijzer front wordt geëmailleerd met meerdere lagen hoogwaardig emaille en ten minste drie maal gebakken, dit zorgt voor een uitzonderlijke levensduur, niet uitgedrukt in jaren maar in decennia.
AGA eR3-Series
Alle AGA eR3 fornuizen worden geleverd met de nodige ovenroosters, de AGA toaster, een grote en kleine emaillen braadslede met grillrekje en een AGA kookboek vol lekkere en makkelijk te realiseren recepten.
AGA ovens
AGA braad oven 225°C inhoud 42L B 355mm x D455mm x H260mm
AGA bakoven 180°C inhoud 42L B 355mm x D455mm x H260mm
AGA sudderoven 110°C inhoud 42L B 355mm x D455mm x H260mm
AGA warmhoudoven 60°C inhoud 44L B 345mm x D500mm x H255mm
AGA hoge warmhoudoven 60°C (90cm en 150cm model) 81L B 190mm x D 745mm x H585mm
Opbergruimte voor kookgerei inhoud 44L B 345mm x D500mm x H255mm
AGA kookplaat
Snelkookplaat 330°C
Sudderplaat 220°C
AGA inductie
Bridge functie
Boost functie
Droogkook–detectie
Timer
Eenvoudige glide bediening
Voorgeprogrammeerde temperaturen
Get Inspired
Met meer dan 40 jaar ervaring weten we als geen ander dat een keuken, naast functioneel en ergonomisch, ook gewoon mooi moet zijn.
Honger naar meer?
Ontdek de volledige collectie in de catalogus. Deze kan je hier downloaden in digitale vorm. Je kan ook een bezoekje brengen aan onze toonzaal of een vrijblijvende afspraak maken.