Let’s cook up a story ….

Kom en ontdek de liefde voor het koken

Geen betere eyecather in de keuken dan een karaktervol fornuis. Net als de Leuvense stoof vroeger trekt het de mensen aan die er gezellig rond verzamelen om samen te koken, te eten, te leven. Dat is exact wat de onze klanten nastreven met hun AGA, Falcon, La Cornue of Ilve.

Toestellen die gekenmerkt worden door kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en doorgedreven design. Wie de liefde voor het koken wil beleven, kan bij COOK UP terecht. Dit kan door een bezoek te brengen aan onze showroom of tijdens één van de vele kookdemo’s. We hebben een chef in huis die je zal begeesteren met zijn liefde voor het koken.

Het is in dezelfde geest dat COOK UP het levenslicht zag in 1978. De moeder van onze huidige zaakvoerster had in Engeland haar oog laten vallen op een AGA fornuis. Toen bleek dat de firma niet exporteerde naar België, besloot ze het heft in eigen handen te nemen.

Vandaag is COOK UP de enige in België en Luxemburg die de toestellen van AGA, Falcon,La Cornue en Ilve mag verdelen. We werken dan ook nauw samen met alle keukenbouwers en architecten. Als een echt familiebedrijf kiezen we resoluut voor een persoonlijke aanpak waarbij gezelligheid troef is in onze showroom.AGA heeft de gezelligheid van de Leuvense stoof omdat deze gietijzeren toestellen werken als vloerverwarming: eens aan is het een blijvende bron van gezellige warmte. Dit zelfregulerend systeem houdt in dat de kok flexibel en zorgeloos aan het werk kan. Afhankelijk van de situatie kan je ofwel heel snel – in de oven van 250 graden – ofwel aan slowcooking doen in de oven die constant op 60 graden staat. Die werkt evengoed als een soort van wachtoven waardoor je geen stress meer hebt om alles op hetzelfde moment warm en gaar te krijgen wanneer je gasten ontvangt of een drukke agenda hebt.

Bij de nieuwe toestellen kan je bovendien opteren om de bovenplaat uit te zetten terwijl de ovens hun warmte behouden. Heel gebruiksvriendelijk dus, in tegenstelling tot wat heel veel mensen denken. Een andere misvatting is dat deze mooie fornuizen enkel op gas werken. Integendeel, nagenoeg elk klassiek toestel heeft een elektrische versie want ook in Engeland beschikken ze in kleine dorpjes niet altijd over een gasaansluiting.

Bij La Cornue kan je in één en hetzelfde toestel zowel voor een koepeloven op gas als één op elektriciteit kiezen. Voor de kooktafel kan je opteren voor gasbranders, inductie of een combinatie van beide, aangevuld met een Teppan-Yaki of een steengrill. Onze fabrikanten blijven niet stilstaan en halen alles uit de kast om u een optimale kookervaring te garanderen. In onze winkel kan u terecht voor allerhande accessoires zoals inox kookpotten, koperen pannen en gietijzeren stoofpotten, opnieuw gekenmerkt door de hoogste kwaliteit en een mooie look.

Dit alles vindt u trouwens ook in onze online shop, waar u comfortabel kan rondbladeren en alles thuis geleverd krijgt over de hele wereld. Wie deze fantastische toestellen beter wil leren kennen, kan zich inschrijven voor een kookdemo of gewoon een bezoek brengen aan onze showroom.

U bent van harte welkom!

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.